Von Siebold's Japanse reis te volgen op weblog

Het is 182 jaar geleden, dat de bekendste ‘Nederlander’ in Japan, Philipp von Siebold, de lange reis van Nagasaki naar Edo (het huidige Tokyo) per draagkoets maakte. Het traject van ruim 1100 kilometer (heen en terug) leverde een schat aan voorwerpen en informatie op, die nog steeds in Leiden worden bewaard. Von Siebold beschreef zijn ervaringen gedetailleerd in zijn dagboek. Met ingang van 15 februari j.l. tot 7 juli kan men dagelijks meeleven met de avonturen van Von Siebold via de website van het Leidse SieboldHuis, www.sieboldhuis.org . Op een speciale weblog worden de in het Nederlands vertaalde dagboekaantekeningen gepubliceerd en zijn er tevens tekeningen en aquarellen van de vermaarde Japanse kunstenaar Kawahara Keiga te zien. Een panel van Siebold-deskundigen staat paraat om via de weblog vragen over deze bijzondere reis te beantwoorden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×