Hans de Vrijer, twee collega's uit India en Dick Bakhuizen vd Brink, foto: PR.

Vrijdagmiddagloge van 'De Leidse Mondialen'

Al geruime tijd komt iedere vrijdagmiddag een groepje kunstenaars bij elkaar, eerst in het T-huis van het Haagweg 4 complex, later, vanaf 1997, in het atelier van Dick Bakhuizen vd Brink. Onder het genot van een hapje en een drankje komen er belangrijke zaken aan de orde over maatschappij en kunst. De kunstenaarsgroep noemt zich ‘De Leidse Mondialen’ en werd ongeveer tien jaar geleden opgericht. Initiatiefnemers waren destijds Leids beeldend kunstenaar Bakhuizen vd Brink en de inmiddels overleden Hans de Vrijer. ‘De ‘Leidse Mondialen’ maken zich onder andere sterk voor het werven van fondsen en subsidies met het doel om het werk van overleden kunstenaars te bewaren voor het nageslacht. Vaak wordt hun werk namelijk vernietigd, of in het gunstigste geval ondergebracht bij familie of vrienden.

Bakhuizen vd Brink: “Recentelijk zijn diverse vrienden/kunstenaars overleden en dat ging niet geheel naar wens van familie en vrienden, zoals veiling en per opbod verkopen van hun werk. Zo ontstond bij ons de gedachte om daadwerkelijk wat te gaan doen en ons als groep te profileren waaronder ook te exposeren en de media opzoeken”. Bakhuizen vd Brink vervolgt: “De bedoeling van deze kunstzinnige groep is het bevorderen van gezelligheid en het wederzijds begrip en respect voor de medemens, zowel regionaal als mondiaal door middel van onder andere kunst!”.

Behalve acht kunstenaars, in diverse disciplines, bestaat de groep uit een aantal enthousiaste sympathisanten.

Belangstellenden zijn welkom op vrijdagmiddag van 13.00 tot en met 17.00 uur in het atelier van Bakhuizen vd Brink in het Haagweg 4 complex, mits men zich houdt aan gezelligheid en respect! Meer info: www.jdbakhuizen.nl

Aankomende maand mei zullen drie leden van ‘De Leidsche Mondialen’ exposeren in de Hooglandse kerk te Leiden, samen met fotograaf Erik Wolkers.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×