Droom van Turkse broers verwezenlijkt

Op schrikkeldag, vrijdag 29 februari, vindt de feestelijke opening plaats van het klassieke, authentieke Turkse restaurant ‘Ala Turko’ in de Vrouwenkerkkoorsstraat in Leiden. Het sfeervolle restaurant is de verwezenlijking van een droom van Cavit en Cevdet Demirbag. Beide broers zijn al ruim 20 jaar actief in de Leidse horeca en zullen dit jaar ook het Rembrandt Hotel aan de Nieuwe Beestenmarkt openen. Vanaf 1 maart zijn het brasseriegedeelte en het à la carte restaurant open voor het publiek. Bij de brasserie kan men vanaf 11.00 uur ’s ochtends terecht; het restaurant opent haar deuren om 17.00 uur.

De sfeer van het restaurant is rustg en smaakvol. Prachtige, authentieke lampen geven tapijtachtige reflecties weer op de plafonds. De muren hebben zachte pasteltinten waardoor zorgvuldig uitgekozen Turkse attributen extra mooi tot hun recht komen.

De Demirbags hebben speciaal voor hun restaurant twee Turkse topkoks uit Amsterdam aangetrokken, die men in de open keuken aan het werk kan zien. Er wordt gewerkt met dagverse ingrediënten, alles volgens klassiek Ottomaanse recepten.

Hygiene, de versheid van de ingrediënten, klantvriendelijkheid en gastvrijheid staan hoog in het vaandel van beide ondernemers en hun team. Meer info: www.alaturko.nl (binnenkort online)

Restaurant Ala Turko, Vrouwenkerkkoorstraat 2a, Leiden, telefoon: 071-5148417.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×