Doe mee aan Joop Zoetemelk Classic

Op zaterdag 22 maart organiseert LRTV Swift in bijzijn van Joop Zoetemelk, voor de tweede keer een Joop Zoetemelk Classic. Deze toer vormt de officiële cyclo-sportieve versie van de Campina Ronde van het Groene Hart voor professionals.De tocht begint en eindigt bij Swift op park de Bult in Leiden. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden, namelijk 75 en 150 kilometer.

De deelnemers die 75 km fietsen, rijden van Leiden langs Zoetermeer richting Gouda en via Reeuwijk, Zwammerdam en Aarlanderveen naar de stempelpost in Leimuiden. Vandaar gaat het via Roelofarendsveen en Joops eigen Rijpwetering weer naar Leiden. De 150-km versie splitst zich na Leimuiden af en gaat via Mijdrecht, Woerdens Verlaat en Harmelen naar stempelpost Woerden. Daarna fietsen de lange afstandsrijders via Bodegraven, Boskoop en Hazerswoude naar Leiden terug. Er zijn routebeschrijvingen beschikbaar en op sommige plekken langs de route staan stands met eten en drinken.Met de Joop Zoetemelk Classic wil Swift de waardering voor Zoetemelk, die erelid van de vereniging is, uitdrukken. Een aantal routes die hij als junior bij Swift reed, zijn in de Classic opgenomen.Zoetemelk zelf laat de gelegenheid om aan zijn eigen toer mee te doen, niet onbenut. Hij rijdt samen met een aantal andere Swift-veteranen mee. Wie net als Zoetemelk wil meedoen, kan zich op de dag zelf opgeven bij Swift, aan de Willem van de Madeweg 1. Dit kan tussen 8.00 en 12.00 uur, Deelname kost 7,50 euro per persoon. Voor 2,50 euro is er een herinneringsmedaille met afbeelding van het bronzen beeldje van Joop te koop.Op www.swift-leiden.nl is meer informatie te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×