Kunst in verdomhoekje bij nieuw college

“Ongelooflijk hoe dit college omgaat met kunst en cultuur. Het pest op deze manier kunstenaars weg uit Leiden, net als Rembrandt.” Deze harde woorden komen van raadslid Eva de Bakker (SP). Aanleiding vormt het voornemen van het stadsbestuur om op Haagweg 4, waar nu ateliers zijn gevestigd, op termijn ook andere functies onder te brengen. Hiermee wordt de ruimte om hun vak uit te oefenen voor kunstenaars almaar kleiner, aldus de SP. Eerder besloot de gemeente om ateliers in de Kaasmarktschool om te vormen tot appartementen en verkocht het een pand aan de Garenmarkt waar tijdelijke ateliers waren gehuisvest.

De oppositiepartij vindt het bovendien onbehoorlijk dat gebruikers van de ateliers het voornemen uit de media moesten vernemen. Maandag diende De Bakker daartoe schriftelijke vragen in ter opheldering. Daaruit blijkt dat de SP een overeenkomst ziet met de gang van zaken omtrent de Vrijplaats Koppenhinksteeg. Het vermoeden bestaat dat de gemeente er met woningcorporatie Ons Doel financieel niet uitkomt en op zoek is naar alternatieven. Gebruikers van de ruimtes worden hier in de ogen van de SP de dupe van.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×