Nieuwe functies Haagweg niet ten koste van ateliers

De SP zet een onjuist beeld neer van het voornemen van het college om Haagweg 4, naast de ateliers, ook te bestemmen voor andere functies. Dat is reden voor wethouder Jan-Jaap de Haan (CDA) om, één dag na het indienen van de schriftelijke vragen door de oppositiepartij, al met antwoorden te komen. Daaruit blijkt dat de nieuwe functies nodig zijn om het renovatieplan financieel mogelijk te maken. In het pand komen 62 ateliers, waarvoor 45 euro per vierkante meter wordt gerekend. Aan die kaders, door de raad vastgesteld, verandert volgens De Haan niets: “Het gaat om het toevoegen van andere functies, niet om een bestemming die in de plaats komt van ateliers. Zonder deze kostendragers is het plan niet haalbaar.”

Het renovatieplan blijkt hiermee het zoveelste plan dat duurder uitvalt dan aanvankelijk begroot. “We zullen alles uit de kast moeten trekken om dit mogelijk te maken”, aldus de wethouder. Geld vrijmaken uit andere plannen is geen optie, daarvoor is het huidige gat tussen kosten en opbrengsten te groot: “Ik kan geen bedrag met zes nullen vinden.”

Het college erkent dat het over het besluit om de bestemming te wijzigen direct had moeten communiceren met de huidige gebruikers van het pand. Omdat het zelf pas in een heel laat stadium tot dit besluit kwam, is dat verzuimd. Er is inmiddels excuses aangeboden aan betrokkenen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×