Wolkers tentoonstelling in Lakenhal

Er komt dit najaar een Jan Wolkers tentoontelling in de Lakenhal. Dat bevestigde cultuurwethouder Jan-Jaap de Haan (CDA) vandaag. De expositie opent op 19 oktober, de sterfdag van Wolkers, en heeft vooralsnog een éénmalig karakter. Het voornemen is uitgewerkt in gesprekken met de familie van de overleden kunstenaar/schrijver. In een later stadium wordt in overleg met de familie bekeken of Wolkers, één van de belangrijkste schrijvers in de naoorlogse literatuur, een permanente plek krijgt in Leiden.

De Haan is de afgelopen maanden overspoeld met ideeën, zowel van binnen als buiten de stad. Een aantal daarvan wordt de komende tijd uitgewerkt. Naturalis heeft bijvoorbeeld aangegeven in dezelfde periode een expositie aan Wolkers te willen wijden. Ook het filmfestival, van 22 tot en met 26 oktober, zou aandacht willen besteden aan de man waarvan inmiddels 5 boeken zijn verfilmd. Binnenkort komt de wethouder  in een brief aan de gemeenteraad met verdere details.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×