Muzikale samenwerking tussen Diaconessenhuis en LUMC

Hans Evers en Arie Kooijman, geestelijk verzorgers van het LUMC en het Diaconessenhuis, hebben de handen ineengeslagen en samen een reeks concerten georganiseerd, die in beide ziekenhuizen zal worden gehouden. De concerten vinden gedurende drie dagen plaats in de week voor Pasen. De uitvoeringen zijn in beide ziekenhuizen gratis te beluisteren. Aan het slot van de reeks wordt de totale serie gespeeld in de voormalige Pius X Kerk in Leidschedam.

De concerten vinden plaats op 20, 21 en 22 maart om 16.15 in de kapel van het Diaconessenhuis en om 19.30 uur in het LUMC. 

Programma

Op donderdag gaat het om de uitvoering van delen uit de Cantate 182 ‘Himmelskönig, sei willkommen’(BWV 182). van Johan Sebastian Bach (1685-1750).

Op vrijdag worden de delen ‘Ad manus’ en ‘Ad latus’ uit de ‘Membra Jesu Nostri’ (BuxWV 75) van Dietrich Buxtehude (1637-1707) ten gehore gebracht.

De uitvoering van de Trauer-Actus “Ach, wie nichtig, ach wie flüchtig” (TVWV 1:38) van Georg Friedrich Telemann (1681-1767) besluit op zaterdag de reeks.

Alle stukken zijn gezamenlijk te beluisteren in een concert op zondag 16 maart, aanvang 16.00 uur, in Centrum Tso’ar (voormalig Pius X kerk) aan de Burgemeester Sweenslaan 5 in Leidschendam. (entree € 7.50).

Het projectensemble onder leiding van de jonge dirigente Laura Bos bestaat uit negen zangers en een begeleidingsgroep met altfluiten, tenorfluit, basfluit, twee violen, twee altviolen, cello, contrabas en orgel/klavecimbel. Het is een eenmalige samenwerking van semi-professionele muzikanten uit diverse bekende Zuid-Hollandse ensembles. De stukken worden in de originele bezetting gespeeld.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×