Rol Willem van Oranje tijdens Nederlandse Opstand

De Stichting Leidschrift en Historische Studie Vereniging Leiden organiseren donderdag, 13 maart, een lezing van Anton van der Lem. Van der Lem (1954) studeerde geschiedenis in Amsterdam en promoveerde in Leiden op zijn proefschrift over Johan Huizinga’s beeld van de Republiek. Daarnaast is hij als conservator ‘oude drukken’ werkzaam bij de Universiteitsbibliotheek van Leiden. De lezing gaat over de rol van Willem van Oranje tijdens de Nederlandse Opstand. “Was de Opstand misgelopen als Willem van Oranje er niet was geweest? Heeft Nederland zijn onafhankelijkheid aan hem te danken?” Op deze vragen zal Van der Lem een antwoord proberen te geven..

De lezing zal plaatsvinden in het Lipsiusgebouw van de Universiteit Leiden, zaal 028 en begint om 20.30 uur. Aansluitend is er een borrel. Meer info: www.leidschrift.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×