Protestbijeenkomst Stadhuisplein tegen RGL besluit

Aanstaande zaterdag 8 maart organiseert D66-Leiden vanaf 14 uur een protestbijeenkomst tegen het besluit van het college om toch door te gaan met de aanleg van de lightrailverbinding RGL door de binnenstad. Op symbolische wijze wordt het referendum, waarin 69% van de Leidenaren zich precies een jaar geleden uitsprak tégen de RGL, verscheurd. De afdeling van de democraten verspreidt deze dagen flyers om Leidenaren de kans te geven een persoonlijke boodschap aan het college te schrijven. Deze worden zaterdag op het Stadhuisplein verzameld en overhandigd aan verantwoordelijk wethouder John Steegh. De meest originele boodschapper krijgt een taart.

Voorman Paul van Meenen wil met het protest nog maar eens duidelijk maken dat de collegepartijen PvdA, VVD, CDA en GroenLinks kiezersbedrog plegen. Met het negeren van de uitslag is in de ogen van D66 een dieptepunt in de democratie bereikt.

Ook de SP is zaterdag aanwezig in de stad om inwoners te wijzen op de eerste verjaardag van de referendumuitslag. Om de zure nasmaak te symboliseren delen raadsleden citroentaart uit. In een persbericht roept de SP op om het college nog maar eens de uitslag onder de neus te wrijven. De taart wordt vanaf één uur ’s middags uitgedeeld bij de SP kraam tegenover De Waag.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×