Felter slaat vleugels uit

Ondernemers Kenneth en Anita Felter, eigenaars van de Leiderdorpse sportschool Felter Sport & Health, willen binnen vijf jaar tien vestigingen openen van de low budget sportschoolformule FlexiFitness. Dat zei het tweetal tijdens de open dagen van de Leiderdorpse vestiging van FlexiFitness, die het afgelopen weekend zijn gehouden.

De eigen sportschool, in sportpark De Bloemerd, blijft een high service sportschool, maar het ondernemersechtpaar wil zich als  franchisenemer van de nieuwe landelijke keten ook richten op het low budget deel van de markt. ‘Voordelig sporten werkt drempelverlagend’, zegt Kenneth Felter. ‘Tijdens de open dagen in Leiderdorp merkten we dat mensen het makkelijker vinden om tegen een laag bedrag in te stappen en kennis te maken met fitness. Ik sprak best veel veertigers die nooit eerder gesport hadden, maar dat nu wel willen. Negentig procent van de bezoekers besloot om meteen een abonnement te nemen.’ Volgens Felter zijn lowbudget sportscholen (waar geen trainers en geen douches zijn te vinden) ideaal voor mensen die een ‘gewoon’ abonnement te duur vinden en voor ervaren sporters, die geen begeleiding nodig hebben.

Het tweetal heeft met FlexiFitness al afspraken gemaakt om ook overige vestigingen in de (ruime) regio voor hun rekening te nemen. ‘Globaal zouden we graag het gebied van Hoek van Holland tot Haarlem tot onze rekening willen nemen’, aldus een ambitieuze Anita Felter. De eerstvolgende vestiging, in Leimuiden, wordt volgende maand geopend.    

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×