Grafiek naar literatuur bij Centrale Bibliotheek

In de maand maart is bij de Centrale Bibliotheek in de Leidse Nieuwstraat een opmerkelijke serie litho’s te zien van Riet Schultheiss. Literatuur vormt voor Schultheiss de belangrijkste inspiratiebron. De inmiddels 78-jarige kunstenaar ging pas op latere leeftijd naar de Vrije Academie in Den Haag om de grafische technieken onder de knie te krijgen. Op de tentoonstelling, die nog gedurende de hele maand te zien is, zijn litho’s te bewonderen naar aanleiding van boeken van Franz Kafka, Wsewolod Garsjin en Gogol. Ook de sprookjes van Hans Andersen hebben de kunstenaar geïnspireerd. Schultheiss: “Ik begeef me graag in een verhaal zoals een kind in een sprookje en probeer de wortel ervan uit te beelden”.

Meer info en openingstijden: www.BplusC.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×