LUMC zoekt proefpersonen met hooikoorts

Het LUMC is op zoek naar persoonen met hooikoorts, die willen meewerken aan een onderzoek naar een meerdaagse hooikoortsverwachting. Al zo’n 28 jaar verzorgt het LUMC in de maanden mei tot juli de dagelijkse hooikoortsverwachting. Op NOS Teletekst en op Radio 1 na het journaal van half zes wordt dan aandacht besteed aan de voorspelling voor de volgende dag. Dit geeft mensen met hooikoorts de mogelijkheid om hun medicatie en activiteiten beter af te stemmen.

Het LUMC wil nu onderzoeken of er ook voorspellingen voor meerdere dagen gemaakt kunnen worden. Daarvoor is het ziekenhuis opzoek naar hooikoortspatiënten die dagelijks per SMS of e-mail de ernst van hun klachten willen doorgeven. De deelnemers moeten in Zuid-Holland wonen, tussen de 18 en 60 jaar oud zijn en een graspollenallergie hebben, maar niet allergisch zijn voor huisstofmijt.De proefpersonen ontvangen een vergoeding van 125 euro. Voorafgaand ondergaan de patiënten een kort medisch onderzoek en een huidtest.Wie medewerking wil verlenen, kan onder vermelding van het telefoonnummer mailen naar hooikoorts@lumc.nl.

Leiden pollen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×