LUMC zoekt proefpersonen met hooikoorts

Om in de toekomst een hooikoortsverwachting voor de langere termijn te kunnen geven, is het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) op zoek naar hooikoortspatiënten die als proefpersoon willen meewerken aan een onderzoek. Op dit moment is er al een dagelijkse hooikoortsvoorspelling maar een meerdaagse voorspelling biedt patiënten de mogelijkheid om hun medicatie en activiteiten beter op de ‘pollen’ af te stemmen. Het LUMC zoekt patiënten tussen de 18 en 60 jaar met een graspollenallergie, die bereid zijn om dagelijks de ernst van hun hooikoortsklachten per SMS of e-mail door te geven.

Voor het onderzoek is het van belang dat de patiënten in Zuid-Holland wonen. Er zal een kort medisch onderzoek plaatsvinden, waarna men kan beslissen wel of niet aan het onderzoek mee te werken, ieder proefpersoon krijgt een vergoeding. Geinteresseerden kunnen contact opnemen met Jeannette Gast-Strookman via telefoonnummer 071-5263438 of per e-mail via hooikoorts@lumc.nl .

Mensen met hooikoorts hebben in de lente en de zomer klachten van snotteren, niezen en hoesten door diverse pollen die de natuur produceert. Van mei tot juli zijn het vooral de graspollen die de klachten veroorzaken. In deze periode verzorgt het LUMC dagelijks de  hooikoortsverwachting. Deze is te vinden op NOS Teletekst en wordt uitgezonden op Radio 1 na het journaal van half zes.

Advertentie

Leiden pollen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×