Politie Hollands Midden genomineerd beste diversiteitproject

Politie Hollands Midden is én van de zeven genomineerden voor de prijs voor het beste diversiteitproject, die aanstaande donderdag wordt uitgereikt door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Guusje ter Horst. Deze uitreiking wordt georganiseerd door het Landelijke Expertise Centrum Diversiteit van de Politieacademie.Het project waarmee Politie Hollands Midden genomineerd is, is het Schakeltraject. Dit Schakeltraject, dat begin 2007 startte, moet er toe leiden dat meer allochtone jongeren kiezen voor een baan bij de politie en dat het imago van de politie bij de allochtonen verbetert.

De jongeren worden actief door de wervingsafdeling van de politie benaderd. In de training die zij volgen, staat het uitgaan van de eigen innerlijke kracht centraal. Ook kunnen de deelnemers werken aan hun zwakke plekken op het gebied van sociale vaardigheden, Nederlandse taal en sport. Verder volgen de allochtone jongeren survivaltrainingen in het trainingscentrum van Politie HollandsMidden in Alphen aan den Rijn. Tijdens deze training wordt veel van het geleerde in de praktijk gebracht en ontdekken de jongeren waar ze goed in zijn. Inmiddels hebben 48 jongeren het Schakeltraject afgerond. 14 Van hen zijn gestart met de opleiding voor politieagent.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×