SP wil flitspalen bij Breestraat en Walenkamptunnel

De SP wil dat de gemeente zo snel mogelijk de flitspalen aan weerszijde van de Breestraat in ere herstelt en ook de Walenkamptunnel bij het Centraal Station zou met flitspalen moeten worden uitgerust. Raadslid Julian van der Kraats vertelde dat zijn partij veel klachten krijgt over sluipverkeer. Vooral buschauffeurs klagen volgens hem steen en been. Wethouder Steegh wil op de Breestraat pas actie ondernemen als duidelijk is hoe de RijnGouweLijn gaat rijden. Voor de Walenkamptunnel beloofde hj wel te zullen onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de bustunnel te bevrijden van ander verkeer.

Van Der Kraats is niet tevreden met de toezegging, vooral voor de Breestraat wil de SP sneller een oplossing. “Het kan nog wel acht jaar duren voordat de RijnGouweLijn daadwerkelijk gaat rijden. Als die over de Breestraat gaat, trekt u dan die flitspalen maar uit de grond. Dan zijn ze namelijk hard nodig op de Hooigracht.”

Steegh wil de flitspalen toch niet in ere herstellen, maar wijst er wel op dat zowel de Gemeentelijke Opsporingsambtenaren (GOA’s) als de politie wel optreden tegen overtreders.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×