Winkeliers slaan handen ineen tegen winkeldiefstal

Burgemeester Lenferink zal maandag 17 maart het officiële startsein geven voor de Collectieve Winkelontzegging (CWO). Lenferink zal hiertoe de eerste Winkelontzeggingssticker bij Setpoint aan de Donkersteeg plakken. De CWO is een initiatief van de gemeente Leiden, de Kamer van Koophandel, de politie Hollands Midden en het Centrummanagement Leiden. Bij deze collectieve winkelontzegging slaan ondernemers de handen ineen om winkeldieven en overlastgevers buiten de deur te houden. Diefstal of overlast bij de ene winkelier heeft zodoende ook effect op de andere winkels, die bij de CWO aangesloten zijn. Centraal zal worden bijgehouden aan wie zo’n verbod is opgelegd. Wanneer die persoon dan toch een winkel binnengaat, kan de bewuste ondernemer aangifte doen van huisvredebreuk.

Centrummanager Joost Bleijie is blij met de start van het project: “Winkeldiefstal, agressie en criminaliteit horen helaas maar al te vaak bij de dagelijkse gang van zaken voor winkeliers in het centrum van de stad. Het is goed om te zien dat winkeliers gezamenlijk een vuist maken tegen zaken die niet in winkels thuishoren”.

Voor aanmelding bij de CWO zijn ondernemers verplicht om een informatieavond op het politiebureau bij te wonen. Opgave loopt via het Centrummanagement: Joost@centrumvanleiden.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×