Verwijsindex moet probleemkinderen sneller opsporen

De regio’s Holland Rijnland en Rijnstreek voeren nog dit jaar een zogenaamde Verwijsindex in. Dit computerprogramma moet kinderen waar iets mee aan de hand is sneller opsporen, doordat informatie van instellingen uit de jeugdgezondheidszorg, maatschappelijk werk, de Bureaus Jeugdzorg en later ook politie, onderwijsinstellingen en kinderopvang gedeeld wordt. De Verwijsindex is een eerste stap naar het Elektronisch Kinddossier waar het kabinet aan werkt. Het grootste verschil is dat in de Verwijsindex niet staat wat er met een kind aan de hand is, alleen dat er iets mis is. De gemeente Leiden trekt √©√©nmalig 11.900 euro uit voor het programma, de jaarlijkse kosten bedragen ruim 24.000 euro.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×