Een reis door het menselijk lichaam in Corpus, foto: PR.

Koningin als eerste door reuze ingewanden Corpus

Vandaag vindt de officiële opening plaats van Museum Corpus, langs de A44 in Oegstgeest. Het museum, dat de vorm heeft van een zittend mens, gaat op 20 maart open voor het publiek. Koningin Beatrix zal vandaag als eerste door de reuze ingewanden van dit grote lichaam (corpus) wandelen, zo meldt het ANP.  In het 35 meter hoge gebouw kunnen bezoekers ontdekken hoe het menselijk lichaam werkt. Het museum, naar het idee en uitwerking van zakenman Henri Remmers, heeft ongeveer 20 miljoen euro gekost. Verwacht wordt, dat er jaarlijks zo’n 175.000 bezoekers zullen komen, vooral veel gezinnen met kinderen. De organisatie achter Corpus spreekt eerder van een ‘belevingscentrum’ dan van een museum.

Zakenman Remmersvan legde hij zich ook toe op de ontwikkeling van projecten als het Alphense Archeon en Holland Experience in Amsterdam.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×