Makkers verkleed als wegwerkers, foto: PR.

Actie Makkers Unlimited groot succes

Afgelopen vrijdag vond de actie van ‘Makkers Unlimited’ plaats op het Centraal Station van Leiden. De Makkers strijden voor een ‘Vrije doorgang voor iedereen’ ook zonder OV-chipkaart. Veel mindervalide mensen maken namelijk gebruik van de doorgang van het station om bij het LUMC of het Rijnlands Revalidatiecentrum te komen en zijn lang niet altijd in het bezit van een OV-chipkaart. Wanneer iemand slecht ter been is, of gebruik maakt van een rolstoel, is om het station ‘heenlopen’ geen aantrekkelijke optie.

De Makkers, verkleed als wegwerkers, zetten een alternatieve route uit en deelden zo’n 1000 pamfletten uit. Rover, lokale politieke partijen, maar ook de NS en pro-rail waren op hoog niveau vertegenwoordigd. Veel van de aanwezigen erkenden dat met de afsluiting door de OV-poortjes er voor velen een ernstig probleem dreigt. De actievoerders hopen, dat aanstaande dinsdag een motie hierover door de gemeenteraad wordt aangenomen.

Zie ook eerder artikel Sleutelstad.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×