Schoolkinderen herdenken ontruiming Joods Weeshuis

Aanstaande maandag, 17 maart, wordt met een speciaal programma herdacht, dat het Joods Weeshuis aan de Roodenburgerstraat, 65 jaar geleden door de Duitse bezetter werd ontruimd. 51 Joodse kinderen en 9 personeelsleden werden weggevoerd. Op vier na zijn zij allen omgebracht in een Duits concentratiekamp. Het Erasmus College in Zoetermeer heeft het gebouw als oorlogsmonument geadopteerd en daarom zullen leerlingen van deze school maandag een openbare les krijgen over de gebeurtenissen in de oorlog, die daar plaatsvonden. Daarna leggen zij een herdenkingskrans bij de voordeur van het weeshuis en laten zij 51 ballonnen op. Na afloop zullen de leerlingen een wandeltocht maken naar de Leidse synagoge aan het Levendaal.

Ook de voorzitter van de wijkvereniging, Thomas van Duin, legt een krans. Daarnaast zal Marion Fuhlhage, namens Brijder Verslavingszorg het woord voeren. Deze organisatie wordt hoofdhuurder van het gebouw, naast een eerstelijns gezondheidscentrum.

Meer info:. www.profburgwijk.nl

Leiden joodsweeshuis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×