Aandacht gevraagd voor 'kuikenmoord'

Afgelopen zaterdagmiddag stond een levensgroot Paaskuiken in het centrum van Leiden om aandacht vragen voor de massale kuikenmoord, waarvan de meeste consumenten niet op de hoogte zijn. Door flyers en foto’s zijn voorbijgangers geïnformeerd over de zogenaamde ‘waardeloze haantjes’ in de eierindustrie. Jeroen Koedam van de NVV hierover: “Het romantische beeld dat veel mensen hebben van die lieve paaskuikentjes stemt niet overeen met de harde realiteit. De vertedering slaat snel om in afschuw, zodra men op de hoogte is van het levend versnipperen of vergassen van deze pasgeboren zachte gele bolletjes. Het is schandalig dat dit heden ten dagen nog kan plaatsvinden”. Meer info: www.waardelozehaantjes.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×