Leefbaar Leiden boos over gemeentelijke 'fietsenwinkel'

Leefbaar Leiden wil dat de gemeente Leiden stopt met het opknappen en verkopen van fietsen in een door DZB gerunde fietsenwinkel aan de Willem Barentzstraat. Fractievoorzitter Daan Sloos windt zich stevig op over deze in zijn ogen oneerlijke concurrentie met de lokale rijwielhandelaren. “DZB is er voor om medewerkers op weg te helpen naar een reguliere baan in het bedrijfsleven. Dan moet de gemeente niet zelf middenstandertje gaan spelen. Er had een beroep gedaan moeten worden op de plaatselijke fietsenhandelaren om deze winkel te exploiteren. Medewerkers van DZB hadden daar dan in vaste dienst kunnen werken tegen een regulier salaris. Dat zou pas uitstroom geweest zijn.

Leefbaar Leiden kwam de in hun ogen kwalijke situatie op het spoor toen een vrouw aanklopte bij de hulp- en informatiedienst van de partij. Ze deed haar beklag, omdat ze in de fietsenwinkel haar eigen fiets was tegengekomen die daar werd verkocht voor 70 euro. Ze was in de veronderstelling dat haar fiets was gestolen.

In de gemeentelijke fietsenwinkel worden fietsen verkocht die in het kader van ‘Fiets Fout Fiets Weg’ bij het station worden weggehaald. Ze worden vervolgens drie maanden opgeslagen. Als de eigenaren ze niet ophalen dan worden ze opgeknapt door medewerkers van DZB en verkocht voor een gemiddelde prijs van 70 euro.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×