Rasechte Leidse wordt vandaag 104

De laatste tijd heeft burgemeester Lenferink het druk met het feliciteren van Leidenaars die de 100 passeren.Vanmiddag is de burgervader te gast bij Neeltje Maria ’t Hart-van der Graaf. Deze rasechte Leidse is vandaag namelijk 104 jaar geworden. mevrouw ’t Hart-van der Graaf werd in 1904 in een huis aan het Utrechtse Jaagpad geboren. Toen ze trouwde, besloot ze dat het tijd werd te verhuizen, en wel naar een woning vlak naast haar ouderlijk huis.

In 1939 vertrok ze naar Rotterdam, maar niet voor lang. Ze kon de Sleutelstad niet missen en verhuisde in 1942 weer terug naar haar oude huis, samen met haar man en kinderen. Pas in 2007 besloot de jarige opnieuw te verhuizen, dit keer naar Zorgcentrum Roomburgh. Ze heeft het daar naar haar zin en breit er lustig op los. Verder houdt ze nog altijd van 3 oktober.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×