Primeur solotentoonstelling Dominic Benhura in Leidse Hortus

De Zimbabwaanse beeldhouwer Dominic Benhura (1968) houdt zijn eerste grote Nederlandse solotentoonstelling ‘Mugariro’ (mijn wereld) in de Leidse Hortus. Ruim 50 beelden en sculpturen van deze begaafde kunstenaar zullen tussen het groen te bewonderen zijn. De werken van deze, inmiddels wereldberoemde kunstenaar, verbeelden een wereld vol levenslust en schoonheid. Spelende kinderen, sierlijke vrouwen, planten en dieren uit zijn geboorteland zullen vanaf 5 april de tuinen van de Hortus ‘bevolken’. Enkele van de sculpturen hebben enorme afmetingen en zijn gemaakt uit oeroud serpentijngesteente. Benhura, die als weeskind opgroeide in Zimbabwe leerde al op jonge leeftijd de fijne kneepjes van het beeldhouwervak van zijn oom.

Na de tentoonstellingen in de befaamde botanische tuinen van Singapore en Kew Gardens in Londen toont de Hortus botanicus in Leiden zijn sculpturen, die ook aangekocht kunnen worden. Voor een indruk van zijn werk kan men kijken op www.dominicbenhura.info

De tentoonstelling loopt van 5 april tot en met 19 oktober. Meer info en openingstijden: www.hortusleiden.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×