'Spieter en het sprookjesboek' in nieuw museum Corpus

Het Toonkunst Orkest Leiden, onder leiding van dirigent Jeppe Moulijn, zal een unieke kindervoorstelling uitvoeren in het nieuwe museum Corpus. Deze muzikale ontdekkingsreis, ‘Spieter en het Sprookjesboek’ wordt gebracht door bedenker, verteller en zanger, bariton Jeroen Manders. Het verhaal gaat over Spieter, die bij zijn oma een groot oud boek vindt, dat kan praten. Het boek neemt de jongen én het publiek mee op een muzikale zeereis langs zeeschildpadden, zingende walvissen, enge eilandbewoners, dansende inktvissen en nog veel meer.

Manders speelde al langer met het idee om een verhaal op klassieke muziek uit te voeren. Om zijn idee uit te kunnen voeren werden passende muziekstukken verzameld, zoals fragmenten uit Rossini’s La Gazza Ladra (de stelende ekster) en Wilhelm Tell, verschillende aria’s van Mozart, zoals Nur Mutig, (geschikt voor de rol van een zeeschildpad), het scherzo uit de eerste serenade van Brahms en een compositie van Tom Sol, waarop De Vlieg Eulalie van Annie M.G. Schmidt ten gehore wordt gebracht. Fragmenten die de fantasie prikkelen en diverse gevoelssferen oproepen.

De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en vindt plaats op zondag 6 april, aanvang 13.30 uur in het splinternieuwe museum Corpus.

Meer info en reserveren van kaarten: www.toonkunstorkestleiden.nl of per e-mail info@toonkunstorkestleiden.nl.

Op vertoon van het toegangsbewijs van Spieter en het Sprookjesboek krijgt men korting op de entree van het museum.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×