Lezing "klopt de kaart van Leiden"?

Volgende week woensdag vindt er een lezing plaats rond de vraag: “klopt de kaart van Leiden?”Tijdens deze lezing zullen Marijn Zuurmond (Geo-Applicatiebeheer), Arjan Honkoop (Team Gegevens) en Matthijs Burger (Monumenten en Archeologie), die alle drie werkzaam zijn bij de gemeente Leiden, één en ander vertellen over Geo-Informatie Systemen en het Georefereren van oude kaarten aan de hand van de huidige Leidse kaart. De gemeente beschikt over veel gegevens over de stad. Deze informatie wordt opgeslagen in Geo-Informatie Systemen. Met behulp van deze systemen kunnen stadskaarten worden gemaakt, die gericht zijn op een specifiek onderwerp en dus slechts bepaalde informatie weergeven. Wanneer meerdere van deze specifieke kaarten worden gebruikt, kan dat een goed hulpmiddel zijn bij het maken van nieuw beleid. Hoe dat precies werkt, wordt aan de hand van voorbeelden tijdens de lezing uitgelegd.

Ook beschikt de gemeente over een groot aantal oude stadskaarten, die veel historische informatie bevatten. Deze kaarten zijn echter lang niet altijd kloppend. Door deze kaarten te georefereren met behulp van de huidige stadskaart, kunnen ze weer kloppend gemaakt worden.Tussen de lezingen door, is er ruimte voor het publiek om vragen te stellen.De lezing wordt gehouden in het RAP Architectuurcentrum aan Nieuwstraat 33 en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.Op www.ubevindtzichhier.nu is meer informatie te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×