Gavriel Lipkind, foto: PR.

Stercellist Gavriel Lipkind in Leidse Waag

De jonge Israëlische cellist Gavriel Lipkind wordt beschouwd als een van de grootste musici van de jonge generatie. Binnenkort zal Lipkind een solorecital ten gehore brengen in de leidse Waag. Hij speelt drie cellosuites van Bach, die hij, net als veel collega’s, beschouwt als een hoogtepunt in het cellorepertoire. Muziektijdschrift ‘Luister’ schreef over Lipkind: “Zelden gelijktijdig zo’n technische souplesse en zo’n uitgebalanceerde expressiviteit gehoord”.

Lipkind trok zich een jaar lang terug om de suites diepgaand te bestuderen. Tijdens dat jaar ontdekte hij nieuwe verbanden tussen de verschillende motieven in de muziek. Dankzij zijn nieuwe inzichten speelt hij de suites met opmerkelijke overtuigingskracht.

Het concert vindt plaats op woensdag 2 april, aanvang 20.15 uur in de Waag. Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van de Stadsgehoorzaal worden gereserveerd 071-513 17 04 of via : www.stadsgehoorzaalleiden.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×