SP bezorgd over kappen van 570 bomen aan Kenauweg

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over het kappen van 570 bomen aan de Kenauweg. Op de open ruimte zal de nieuwe steenwerkplaats van de gemeente Leiden komen. De SP wil ondermeer weten wat de gevolgen zijn voor de gezondheid van de werknemers van de gemeente Leiden die werken aan de Kenauweg. “De bestaande bomen zijn voor deze mensen een buffer tussen hun werkplek en de A44, die 40 meter verderop ligt. Bovendien ligt de kapvergunning niet op tijd ter inzage, waardoor de bezwaartermijn al half verstreken is en mensen niet op tijd bezwaar kunnen maken,” aldus raadslid Han Dirks.

Volgens de SP zijn de bomen tussen de Kenauweg en de A44 belangrijke buffer voor de gezondheid van de werknemers van de gemeente aan de Kenauweg. “Vanaf de snelweg moet er minimaal 100 meter ruimte zijn voor er gebouwen mogen staan. Tussen de weg en de werkplaats van gemeentemedewerkers zit echter slechts 40 meter.” De SP wil weten wat de gevolgen zijn voor de werknemers in brede zin, bijvoorbeeld de luchtkwaliteit en geluidsoverlast.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×