Zeven aanhoudingen bij helingcontroles

De Politie van Leiden-Zuid heeft donderdag op verschillende plaatsen in Leiden-Zuid helingcontroles uitgevoerd. Daarbij werden in totaal zo’n 70 controles uitgevoerd aan de Lammenschansweg, de Haagweg, de Churchilllaan en de Vijf Meilaan. In alle gevallen ging het om fietsers waarvan werd gecontroleerd of ze op een gestolen fiets reden. Daarbij werden zeven verdachten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau aan de Vijf Meilaan voor verhoor.

De verdachten zijn een een 24-jarige Leidenaar, een 16-jarige Leidenaar, een 15-jarige Leidenaar, een 18-jarige Leidenaar, een 28-jarige Leidenaar en een 13-jarige jongen uit Zoeterwoude. De verdachten reden op gestolen fietsen. De fietsen zijn in beslag genomen en tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ook werd een 35-jarige Leidenaar aangehouden, omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had. Tegen hem is eveneens proces-verbaal opgemaakt. De politie gaat vaker zulke controles houden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×