Poederbrief blijkt uitnodiging voor strandfeest

De poederbrief die afgelopen middag voor veel ophef zorgde in verpleeghuis Zuydtwijck blijkt een uitnodiging voor een strandfeest te zijn. Dat heeft de politie gemeld. Personeelsleden van het verpleeghuis waarschuwden om 14.00 uur de politie nadat zij in een envelop een poederachtige substantie hadden aangetroffen. Omdat de politie de mogelijkheid van een antraxaanval niet uit kon sluiten, werd het verpleeghuis direct afgesloten. Na onderzoek bleek het echter om zand te gaan, die een uitnodiging voor een strandfeest begeleidde.

De ongeveer tweehonderd mensen die de hele middag het afgesloten gebouw niet uitmochten, konden rond 18.00 uur het pand weer verlaten. De politie heeft de afzender van de brief inmiddels aangesproken op het versturen van de zandbrief. De organisator van het feest heeft ongeveer duizend uitnodigingen verstuurd.

Leiden poederbrief


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×