Floor van Leeuwen en Bas van Rijnsoever, foto: PR.

Podium voor jonge theatermakers bij Ins Blau

Theaterwerkplaats Ins Blau presenteert de eerste voorstelling van jonge, talentvolle theatermakers: ‘Zo komt de naakte waarheid aan haar licht’. Deze ongewone voorstelling wordt neergezet door MTG Blont, de Mime Theater Groep van Floor van Leeuwen en Bas van Rijnsoever. Er wordt geen verhaal verteld en er zijn geen personages. Door een handeling uit te voeren waar conflict in zit wordt de toeschouwer aangesproken, soms direct, soms via de verbeelding. MTG Blond: ” Als u komt kijken, dan zullen wij niet ontkennen dat u er bent. Wij zullen niet doen alsof wij iemand anders zijn. Er zullen dingen gaan gebeuren. Wij zullen niet iets aannemen omdat het nu eenmaal zo is. Wij zullen doelbewust inzetten, maar hoe het afloopt…”

Theaterwerkplaats Ins Blau richt zich op jonge talentvolle professionele theatermakers en wil hen stimuleren naar buiten te komen, weg van de opleiding, het (buiten-)land in. Als steuntje in de rug biedt Theater Ins Blau naast faciliteiten, productionele ondersteuning en zakelijke adviezen ook artistieke ondersteuning.

‘Zo komt de naakte waarheid aan haar licht’ is een afstudeervoorstelling van de Mime-opleiding te Amsterdam, in coproductie met de Leidse Theaterwerkplaats Ins Blau.

Reserveren kan via insblau@tiscali.nl. De voorstellingen vinden plaats op 11 en 12 april, aanvang 21.00 uur in Theater Ins Blau, aan de Haagweg 4, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×