Tientallen boetes tijdens controle op Leidse overwegen

De Politie Hollands Midden en spoorbeheerder ProRail hebben dinsdag een gecombineerde controleactie bij de overwegen aan de Morsweg en de Haagweg gehouden. ProRail wil met het beboeten van roodlichtovertreders op overwegen het aantal ongelukken, bijna ongelukken en de hieruit voortvloeiende treinvertragingen verder terugbrengen. De ervaring leert dat dit type acties ook een preventieve werking heeft. De politie hield tijdens de actie een uitgebreide verkeerscontrole op onder andere mobiel bellen, het dragen van een gordel en het bezit van het rijbewijs. Alleen al voor het door rood rijden op de overweg werden 36 boetes uitgedeeld.

Door de samenwerking en het gebruik van dezelfde communicatiemiddelen konden de ProRail-BOA’s en de politiemensen elkaar helpen met het constateren van overtredingen en het staande houden van overtreders. De actie in Leiden was de eerste in Zuid Holland waarin op zo’n grote schaal tussen ProRail en de politie werd samengewerkt. In totaal zijn er 67 boetes en enkele tientallen waarschuwingen uitgedeeld. ProRail wil meer van dit soort gezamenlijke acties houden. Per jaar vallen er nog steeds tientallen doden op overwegen door gevaarlijk verkeersgedrag en zijn er zo’n 150 bijna-ongelukken. Voor machinisten zijn dit traumatische momenten. Daarnaast veroorzaken deze incidenten treinvertragingen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×