Lightrail in Straatsburg

Steegh gaat lightrail bekijken in Franse steden

Wethouder Verkeer John Steegh gaat op dienstreis naar Mulhouse en Straatsburg. De lightrailsystemen in deze Franse steden zijn voorbeelden van deze vorm van openbaar vervoer in dichtbevolkte, historische steden. De reis is mede georganiseerd door de provincie. Raadsleden, statenleden en leden van maatschappelijke organisaties completeren de delegatie die van 17 tot en met 19 april beide steden bezoekt.

Mulhouse ligt in de Elzas, vlakbij de grenzen met Duitsland en Zwitserland. De tram is daar sinds 2006 weer in gebruik, na 50 jaar uit het stadsbeeld te zijn verdwenen. De komende jaren breidt het tramnet zich uit over de regio, waarbij ook over bestaand spoor wordt gereden.

Straatsburg, 100 kilometer noordelijker in de Elzas, heeft al sinds midden jaren negentig een vernieuwd tramsysteem. Er zijn inmiddels vier lijnen die gemiddeld 184.000 reizigers per dag vervoeren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×