Kinderen van theatergroep Pats, foto: archief Sleutelstad.

Kindertheater Pats Boem speelt 'UIT-vinders'

De Leidse jeugdtheatergroep Pats presenteert een nieuwe voorstelling voor en door kinderen: ‘UIT-vinders’. Dit spannende theaterstuk is bedacht door de kinderen van Pats Boem, de groep van 10 tot 12 jaar. Deze oudste groep basisschoolleerlingen, maakt elk jaar een echte theaterproductie, met alles erop en eraan. De eigen belevingswereld en inbreng van de kinderen staat bij Pats altijd centraal. Zo hebben de acteurs van ‘UIT-vinders’ door improvisaties zelf hun personages ontwikkeld en scènes voor het verhaal gemaakt. Het bijzondere aan deze voorstelling is, dat de kinderen een aantal scènes ter plekke bedenken, op basis van suggesties uit het publiek.

‘UIT-vinders’ speelt zich af in een verlaten industrieterrein. Een groep vriendinnen, die daar aan het spelen is, besluit om in een verlaten fabrieksgebouw te gaan kijken. Gaandeweg ontdekken ze wie er in de fabriek gewerkt heeft en wat er gemaakt werd. De tijd vliegt voorbij. Als ze weer naar huis willen, is de vraag waar de uitgang is. Die blijkt nog niet zo gemakkelijk te vinden.

‘UIT-vinders’ is te zien in theater Imperium op zondag 20 april (19.30 uur, première), maandag 21 april (19.30 uur) en woensdag 23 april (15.00 uur).

De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar. Reserveren is niet mogelijk.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×