Eigenaar vermiste cavia blijkt dief

Een 35-jarige Leidenaar die gistermiddag naar eigen zeggen op zoek was naar zijn cavia, bleek te zoeken naar heel andere zaken. Hij belde aan bij een benedenwoning van een flat aan de Potgieterlaan en vertelde de bewoonster dat hij in haar tuin wilde zoeken naar zijn cavia. Nadat ze samen gezocht hadden naar het diertje, vertrok de man onverrichterzake. De vrouw ontdekte dat hij toch niet met lege handen was weggegaan, haar portemonnee was namelijk verdwenen. Later werd de beurs door een politiehond in de struiken opgesnuffeld. Een andere poging van de Leidenaar om met dezelfde smoes een woning binnen te dringen, mislukte.

Een man die de verdachte bij de achterkant van een flat aan de Haagweg naar binnen zag gluren, kreeg argwaan en vroeg wat er aan de hand was. De Leidenaar vertelde dat hij opzoek was naar zijn cavia, waarna hij er vandoor ging en een sporttas met persoonlijke bezittingen in de struiken gooide. Agenten wisten hem zonder cavia op het Boshof aan te houden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×