Lezing 18e-eeuwse Nederlandse ensembles van goud en zilver

De heer dr. Dirk Jan Biemond, die als conservator verbonden is aan het Rijksmuseum Amsterdam, geeft komende zondag een lezing in de Pieterskerk. Zijn lezing gaat over de 18e-eeuwse Nederlandse ensembles van goud en zilver voor de Nederlands Hervormde eredienst. Het avondmaalzilver ensemble van de Pieterskerk, dat voor een deel in de Lakenhal te bewonderen is, is daarvan een voorbeeld.

Biemond zal de cultuurhistorische en kunsthistorische aspecten van de ensembles belichten, waarbij hij aan het ensemble van de Pieterskerk extra aandacht besteedt. De lezing wordt, als de restauratiewerkzaamheden dat toestaan, afgesloten met een rondleiding door de kerk.Locatie van de lezing is de bibliotheek van de Pieterskerk, die te bereiken is via de ingang aan Kloksteeg 16. De aanvang is 14.00 uur en de toegangsprijs bedraagt 5 euro. Op www.Pieterskerk.com is meer informatie te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×