Gymnastiekvereniging D.O.S. koninklijk onderscheiden

De Christelijke Gymnastiekvereniging Door Oefening Sterk (D.O.S.) heeft afgelopen zaterdagmiddag de Koninklijke Erepenning ontvangen. Deze penning wordt toegekend aan instellingen en verenigingen die minstens 50 jaar bestaan en een vooraanstaande plaats in de stedelijke en regionale samenleving innemen. Omdat D.O.S. afgelopen woensdag 100 jaar werd, vond de koningin het hoog tijd om ook deze vereniging te onderscheiden. Burgemeester Lenferink reikte de penning namens haar uit tijdens de jubileumreceptie.

D.O.S. is de op één na oudste gymnastiekvereniging van Leiden. Al enkele dagen na de oprichting, telde de vereniging 25 leden. In 1911 werd er een damesafdeling opgericht en in 1925 verscheen het eerste clubblad. In de jaren zestig maakte de club met zo’n 500 leden, de grootste bloeitijd door. D.O.S. heeft een flink aantal Leidse kampioenen voortgebracht en deed, en doet, mee aan veel nationale kampioenschappen.Ook nu nog verzorgt D.O.S. turn- en conditielessen in een aantal Leidse gymzalen. Hierbij staan gymnastieken voor het plezier en de lichaamsontwikkeling voorop.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×