De Australische Derrin Nauendorf, foto: PR.

'Blue Heaven', eerste Leidse Roots Festival in Q-bus

In samenwerking met de Q-bus organiseert Hans van Polanen het eerste Leidse Roots Festival onder de titel ‘Blue Heaven’. In deze eerste editie wordt aandacht besteed aan het nauwelijks definieerbare genre ‘Americana’. Artiesten uit de Verenigde Staten, Australië en Engeland komen spelen en een mix van country, blues, rock en folk zal in vele oorspronkelijke en avontuurlijke versies te horen zijn.

De avond start met een optreden van de Engelse Yamit Mamo, een veelbelovende zangeres die doet denken aan Alison Moyet en Cilla Black. Verder treden op: de nieuwe singer-songwriter sensatie uit Manchester: Ian Britt, akoestische roots zanger en gitarist: Derrin Nauendorf uit Australie en de Amerikaanse band Boris McCutcheon & Saltlicks. Het festival wordt afgesloten door de grote verrassing van de avond, een Amerikaanse Surprice Act, die door de pers vergeleken wordt met Gene Pitney en soms zelfs de Everly’s.

Het festival vindt plaats op 22 april, aanvang 20.00 uur in de Q-bus.

Voorverkoop : Plato, Velvet, @TheMovies.  Info: 071-5416852

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×