Van SOS Telefonische Hulpdienst naar Sensoor

Omdat de naam SOS Telefonische Hulpdienst niet langer de lading dekte en verkeerde associaties opriep, heet de organisatie die al zo’n 50 jaar een luisterend oor heeft voor iedereen die zijn hart wil luchten, voortaan Sensoor. Dit maakte de koningin afgelopen zaterdag bekend tijdens het jubileumcongres in Amersfoort. De naam Sensoor, brengt horen, voelen en aandacht bij elkaar. Mensen die hun hart anoniem willen luchten, kunnen, ongeacht hun leeftijd, geslacht en religieuze of culturele achtergrond via telefoon, mail en chat terecht bij de vrijwilligers van de organisatie. De onderwerpen die het meest aan de orde komen, hebben te maken met eenzaamheid, relatieproblemen en psychosociale problemen.

Ook de SOS Telefonische Hulpdienst Zuid-Holland Noord, die jaarlijks een luisterend oor biedt aan ongeveer 12.000 bellers uit onder andere Leiden, heet nu voortaan Sensoor. Meer informatie over deze afdeling is te vinden op www.sensoor.nl/zuidhollandnoord. De telefoondienst is dag en nacht bereikbaar via het landelijke nummer 0900–0767.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×