"55+ Nou én?!" Oudere werknemers zijn waardevol

Met het project “55+ Nou én?!” wil een aantal gemeenten in de regio werkgevers stimuleren, meer 55-plussers aan te nemen. Veel ouderen die opzoek zijn naar een baan, kampen namelijk regelmatig met vooroordelen van werkgevers. Het in dienst nemen van deze ouderen heeft echter ook voordelen volgens de initiatiefnemers van het project. De 55-plussers zorgen voor stabiliteit binnen een bedrijf, ze zijn vaak meer betrokken bij de werkzaamheden, ze zijn minder vaak ziek en blijven vaak langer bij hetzelfde bedrijf. Verder zorgen de ouderen voor een evenwichtige leeftijdsopbouw in het team en kunnen ze de jongeren op een afdeling veel leren.

Met “55+ Nou én?!” hopen Alkemade, Hillegom, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen en Voorschoten te bereiken dat er een omslag in het denken van werkzoekenden en werkgevers ontstaat, waardoor de uitstroom naar (parttime) werk of gesubsidieerd werk toeneemt, de uitval bij re-integratietrajecten vermindert en de deelname aan vrijwilligerswerk stijgt. Het uiteindelijke doel is dat het percentage 55-plussers dat drie jaar of langer bij het CWI in Holland Rijnland ingeschreven is, daalt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×