Hagenaar Khalid Choukoud kwam gisteravond als eerste over de meet bij de Singelloop. Hij liep het rondje over de singels in 17 minuten en 34 seconden. De snelste tijd ooit. (Foto's: Leo de Vogel (start/finish) en emile van Aelst (Tregter)).

Haagse winnaar vliegt over de Leidse singels

De Hagenaar Khalid Choukoud was vrijdagavond de snelste van 4143 deelnemers aan de Singelloop. De race rond het Leidse stadscentrum duurde voor de winnaar slechts 17 minuten en 34 seconden. Niet eerder werd zo’n snelle tijd neergezet. Het parcoursrecord stond op 17 minuten en 56 seconden. Marinus Winters van Leiden Atletiek werd tweede, vóór Leiderdorper Tim Brouwer de Koning.

De winnaar is in atletiekland niet onbesproken. Choukoud behoorde tot de juniorentop van Nederland, voordat hij op doping werd betrapt in 2007. De atleet is voor twee jaar geschorst door de Atletiekunie. Hij heeft altijd volgehouden zich niet bewust te zijn geweest van het gebruik van stanozolol, een spierversterker. Zijn beroep op de schorsing bleef echter zonder resultaat. De Singelloop is geen bij de Atletiekunie aangesloten wedstrijd.

De opbrengst van de Singelloop gaat naar goede doelen. De EHBO vereniging in Koudekerk aan de Rijn, de Leo Kannerschool en de Korte Vlietschool zien respectievelijk 2600, 5000 en 5000 euro bijgeschreven worden.