Legionellabacterie Molens weer binnen de perken

De bestrijding van de legionellabacterie in de flats aan de Pelmolen, Poldermolen en Stellingmolen is geslaagd. Ongeveer een maand geleden werd tijdens werkzaamheden ontdekt, dat de consentratie van de legionellabacterie in de leidingen van de drie flats veel te hoog was. Woningcorporatie de Sleutels van Zijl en Vliet heeft na die ontdekking direct alle leidingen laten doorspoelen en alle woningen voorzien van een speciale douchekop die het water niet vernevelt. Inmiddels is uit een laboratoriumonderzoek gebleken dat de legionellaconsentratie weer binnen de wettelijke normen valt.

De speciale douchekoppen worden binnenkort dus weer verwijderd en indien gewenst, ontvangen de bewoners een nieuw exemplaar. Verder worden er voortaan jaarlijks metingen uitgevoerd. De corporatie prijst de bewoners die erg begripvol en behulpzaam waren. ‘Wij zijn erg blij dat we door de goede samenwerking met de bewoners en hun flexibele instelling zo snel en effectief hebben kunnen handelen. Inmiddels zijn alle bewoners geïnformeerd over het goede nieuws’, aldus Wilbert de Wilde, manager Vastgoed bij de Sleutels van Zijl en Vliet.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×