Veiligheidsregio en waterschappen slaan handen ineen

De Veiligheidsregio Hollands Midden en de vier waterschappen in dit gebied, hebben gisteren een convenant ondertekend. In dit convenant zijn bestuurlijke en ambtelijke afspraken vastgelegd, over de samenwerking in geval van crises of rampen veroorzaakt door water. Zo zullen de waterschappen bijvoorbeeld samen met de Veiligheidsregio rampenoefeningen uitvoeren.

De vier waterschappen waar het om gaat, zijn het Hoogheemraadschap van Rijnland, het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht en het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. De dijkgraven van deze vier waterschappen ondertekenden het convenant samen met burgemeester Lenferink, die voorzitter van de veiligheidsregio is. In het convenant is verder vastgelegd dat de dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Rijnland G.J. Doornbos, de vier waterschappen vertegenwoordigt in de Veiligheidsregio. Deze dijkgraaf is onder normale omstandigheden het eerste aanspreekpunt voor de Veiligheidsregio en woont het reguliere bestuurlijk overleg bij, waar hij de deelnemers informeert, adviseert en de belangen van de waterschappen behartigt. Hij heeft geen beslissingsbevoegdheid namens de waterschappen.

Advertentie

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×