Dick Matena, foto: PR.

Striptekenaar Dick Matena te gast bij Burcht Literair

Tegenwoordig is de literaire strip geaccepteerd als een volwassen genre, mede dankzij striptekenaar Dick Matena. Matena ‘verstripte’ de afgelopen jaren veel belangrijke literaire werken, zoals ‘De Avonden’ van Gerard Reve, ‘Kort Amerikaans’ van Jan Wolkers en ‘A Christmas Caroll’ van Charles Dickens. Zijn laatste uitgave is ‘Kaas’ van Willem Elsschot. Daarnaast werd de tekenaar bekend door het integraal ‘verstrippen’ van kinderboeken zoals Dik Trom, Pietje Bell en Kruimeltje. Donderdag 24 april is de veel gelauwerde striptekenaar te gast bij Burcht Literair in de Tuinzaal van Sociëteit De Burcht.

Matena (1943) stapte al vroeg in het tekenvak. Op 17-jarige leeftijd trad hij in dienst bij Toonder Studio’s. In de loop der jaren tekende hij vele strips: van Tom Poes en De Argonautjes tot De Marconi’s en Kleine Pier. Ook schreef hij scenario’s voor onder meer Storm.

De avond, mede mogelijk gemaakt door Gemeente leiden, start om 20.15 uur. Toegangskaarten zijn te verkrijgen bij: Boekhandel Selexyz Kooyker, Breestraat 93, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×