“Heel Leidse Hout moet monumentenstatus krijgen“

“De hele Leidse Hout moet de gemeentelijke monumentenstatus krijgen,“ zo meent de SP.Het college heeft besloten dat alleen het wandelpark de status van gemeentelijk monument krijgt. Het bospark en sportpark vallen dus buiten de boot. De Leidse SP-fractie vindt dit niet terecht, omdat de drie parken samen één volkspark vormen. De partij pleit er dan ook voor, dat het hele park de status van gemeentelijk monument krijgt. Deze status mag dan echter geen belemmering vormen voor evenementen als Werfpop.

Namens de SP heeft Han Dirks het college een twaalftal schriftelijke vragen voorgelegd over het besluit. Hij vraagt onder andere of het college de mening van de SP deelt, dat de Leidse Hout een belangrijke functie heeft als het gaat om openbaar groen, en dat het park een belangrijke cultuur- historische waarde vertegenwoordigd. Verder informeert hij naar de reden van het besluit om alleen het wandelpark de monumentstatus te geven. De Monumentencommissie adviseerde namelijk het hele park deze status te geven.Tenslotte vraagt de SP wanneer het besluit openbaar gemaakt en ter inzage gelegd is en wanneer de bezwaartermijn afloopt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×