Foto: Gemma van Linden.

Intrigerende dans over verjonging van het lichaam

Pia Meuthen brengt in haar nieuwe voorstelling ‘Newbodies’ opnieuw een scherpzinnige combinatie van dans, theater en literatuur. De voorstelling in het Laktheater is geïnspireerd op de roman ‘Het lichaam’ van Hanif Kureishi. Meuthen maakte al eerder een dansvoorstelling naar aanleiding van een boek van deze schrijver, met de titel ‘Unmade Beds’, gebaseerd op de roman ‘Intimiteit’. In het verhaal is de dans is grillig, geestig en gevaarlijk en geeft een eigenzinnige uitdrukking aan wat de schrijver denkt, zegt en schrijft.

‘Newbodies’ speelt zich af in een villa op een mondain eiland in de Middellandse Zee. Een oudere, succesvolle schrijver en zijn vrouw zijn daar neergestreken, zodat hij ongestoord kan werken aan zijn nieuwe roman. Al direct na aankomst dient het thema van de roman en de voorstelling zich aan bij de verschijning van twee prachtige, jonge mensen. Hij bedenkt hoe het zou zijn om je oude lichaam om te kunnen ruilen voor een schitterend, nieuw exemplaar. Met behoud van alles wat je aan levenservaring hebt opgedaan. Meer info: www.panamapictures.nl en www.stationzuid.com.

De voorstellingen vinden plaats op 7 en 8 mei, aanvang 20.30 uur. Meer info en reserveringen: www.laktheater.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×