Deze 'Groene Man' is een mythische Keltische figuur, die wordt aangeduid als vruchtbaarheidsgod, Wildeman of bosgeest. Foto: www.melchiorvanrijn.nl

Mythen, sagen en volksverhalen beeldend verteld

In galerie-kappershuis Aderna is een tentoonstelling te bezichtigen van fantasie-tekenaar en illustrator Melchior van Rijn. Van Rijn is doctorandus Kunstgeschiedenis en studeerde aan de Leidse universiteit. Deze academische achtergrond biedt hem een rijkdom aan kennis en inspiratie en is van groot belang geweest voor zijn ontwikkeling als kunstenaar en illustrator. Zijn werk laat een duidelijke voorliefde zien voor mythen, sagen en volksverhalen. Zelf noemt hij zich een ‘beeldend verhalenverteller’, die niet met woorden spreekt, maar met potlood, pen en penseel zijn verhaal ontvouwt.

Naast recent vrij werk laat Melchior op de expositie zien met welke uiteenlopende projecten hij momenteel bezig is. Zo is het artwork voor het spel ‘Krak√≥w 1325 AD’ te bezichtigen, en er hangen tekeningen en illustraties, die gepubliceerd worden in onder andere het tijdschrift ‘Pure Fantasy’ en in diverse boeken over ‘Role Playing Games’.

Na de opening op 11 mei zal de expositie tot 15 augustus te bezichtigen zijn. In verband met beperkte openingstijden is het raadzaam van tevoren even contact op te nemen via de website van de kunstenaar: www.melchiorvanrijn.nl.

Galerie Aderna, Morsstraat 33, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×