Foto: PR.

10-jarig jubileum Leids Festival van het Levenslied

Het Leids Festival van het Levenslied viert dit jaar haar 10-jarig bestaan en wordt gehouden voor het gebouw ‘Nieuwe energie’ aan de 3e Binnenvestgracht. Zaterdag 24 mei, van 10.00 tot 17.00 uur vindt het festival plaats met de voorronde voor de grote finale, die voor de eerste keer gehouden zal worden tijdens het Rapenburgfestival. In twee categorieën strijden artiesten uit heel Nederland om geldprijzen, een bokaal en natuurlijk de ‘eeuwige roem’. De deskundige jury beoordeelt wie door mag naar de finale op zaterdagmiddag 30 augustus. De presentatie is in handen van George Julien. Inschrijven kan tot 17 mei!

Er zijn twee categorieën: ‘Levenslied’ en ‘Levenslied met een knipoog’. Iedere act verzorgt een optreden van zo’n 15 minuten (circa drie nummers). De jury beoordeelt de artiesten op zang (zang en stemkwaliteit), muzikale begeleiding (uitvoering, kwaliteit muzikanten), theatrale presentatie (oprechtheid, passie, originaliteit) en repertoire (Nederlandstalig levenslied). Per categorie gaan zes acts door naar de finale.

Prijzen

Voor de winnaars in het festival in beide categorieën is er een hoofdprijs van € 500 plus de bokaal van het levenslied. Nummer twee krijgt € 250 en nummer drie € 125.

Inschrijving

Deelnemers kunnen zich inschrijven op www.levenslied.nl inschrijven. De inschrijving loopt tot 17 mei. De deelnemers krijgen vervolgens bericht hoe laat ze die dag kunnen optreden. Op de site zijn de voorwaarden voor deelname te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×