Beeld van de historische vlootschouw 2007, foto: PR.

Landgoederen Leiden en Haarlem hoofdrol in groots evenement

De landgoederen rondom de trekvaart tussen Haarlem en Leiden spelen op 17 mei de hoofdrol in drie publieksevenementen: de historische vlootschouw ‘Vloot over de Vaart 2008’, de rijtuigentocht ‘Landgoederenrit 2008’ en het theaterfestival ‘Landgoedverhalen 2008′. Een historische vloot, met aan boord diverse ’tableaux vivants’, zal van Haarlem naar Leiden varen. De vloot bestaat uit een authentieke trekschuit, kagenaars, westlanders, tjalken, aken, pramen, sleepboten en historische salonboten. Aan boord bevinden zich regionale beroemdheden als Jacoba van Beieren, Carolus Clusius en Jacob van Lennep. Vanuit Hillegom start de Landgoederenrit, die rijtuigen en koetsen langs de trekvaart en de buitenplaatsen voert, waar theatervoorstellingen te zien zijn, waarin de lokale geschiedenis aan bod komt.

Het idee voor dit evenement ontstond in 2007 bij het 350-jarig bestaan van de Haarlemmertrekvaart en Leidsevaart. Er bleek toen al grote belangstelling te bestaan voor de vlootschouw en de rijtuigentocht door de Duin- en Bollenstreek. Dit jaar wordt het allemaal nog grootser aangepakt en is gekozen voor aansluiting bij het provinciale themajaar ‘Landgoederen en buitenplaatsen in Zuid-Holland’.

Er worden vele activiteiten georganiseerd, die zich niet alleen tot deze evenementendag zullen beperken, maar gedurende het hele jaar zullen plaatsvinden. Meer info en volledig programma: www.levehetlandgoed2008.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×